Festivalerne nærmer sig og derfor skal der findes et godt telt! Men det skal heller ikke være for dyrt. For hvad er sparet er tjent og hvad er tjent kan bruges på bajer eller andre gode sager. 😉 Og så kan det jo ske at dit telt ikke ligner sig selv, når festivalen er forbi. 🙂

Teltene skal kunne have plads nok til dig og dine sove og jeres ting. Derudover skal teltene også kunne have egenskaberne til at skabe ly, for vind og vejr, hvis vejret nu skulle gå hen og blive dårligt. Du har selvfølgelig heller ikke lyst til at bruge 100 år på, at slå teltet op, når du vil ud og opleve festivalen som brager der ud af. 

Derfor har vi lavet denne top 3 over de bedste telte til at tage med på festival, som alle besidder disse egenskaber!!

Easy Camp – Nighttide & Daybreak

Disse helt unikke Nighttide & Daybreak-telte fra easy camp er ikke som de andre. Teltetene er pop-up telte, så de er næsten klar i det du tager dem ud af posen. Det eneste du skal gøre er, at slå plykkerne i. Derudover er teltetene blevet beriget med et unikt design, som gør dem let genkendelige. 

Teltetene kan rumme op til to personer, men det kan godt blive lidt trængt at sove to, hvis I også skal have plads til jeres ting derinde. Teltetene er gode produkter til pengene. Easy Camp er nemlig kendt for at lave telte af rigtig god kvalitet til ingen penge. Teltene kan klare regn og blæst, og de har også et godt udluftnings system, så du altid får frisk luft.

Så hvis du skal på festival for første gang og gerne vil have dit eget telt, kan det stærkt anbefales at skaffe en af disse telte, da du får meget for pengene!!

Portal – Model Bravo 3

Hvis du gerne vil have et lidt mere luksuriøst telt, og i er to eller tre personer der gerne vil sove sammen, så er teltet her måske noget for dig. Teltet er udstyret med et lille forområde, hvori det er muligt at stille sine ting, så som tasker, sko eller øl. Derudover er teltet bygget op af to dele, et yder- og indertelt, som gør at teltet er mere modstandsdygtigt mod dårligt vejr, end telte der kun består af et lag. Teltet er dog ikke et pop-up telt, så det tager lidt længere tid at stille op, ca. 10-15 min.  

Teltet kan have op til 3 sovende, så teltet har en rimelig god størrelse. Hvis I bare er to personer, eller én person for den sags skyld, har I meget plads der kan udnyttes. Teltet er så stort at det er lige før i kan rykke festen ind i teltet, hvis det nu skulle gå hen og blive dårligt vejr. Teltet er også udstyret med vinduer og ventilationshuller, så der altid er frisk luft. 
 
Dette telt er rigtig godt til prisen, og er faktisk billigere end teltene ovenover, hvis I er tre personer der deles om prisen. Dette telt er i hvert tilfælde et oplagt køb, hvis I er to eller tre personer, der gerne vil sove sammen og gerne vil have den ekstra plads.

 

High Peak – Ontario

Dette telt er et af de mest populære telte til festivaler, det er dejligt stort og er nemt at sætte op. Teltet her minder meget meget om Portal teltet ovenover, og ligger også i samme prisklasse.

Teltet er udstyret med et fortelt, hvori du kan stille dine sko og ting. Forteltet besidder dog ikke et gulv, så hvis det har tidligere har regnet, er det ikke så smart at stille sine ting der. 

Teltet kan rumme op til 3 personer og pladsmangel er der ikke, bestemt ikke hvis man kun sover 2 eller en enkel for den sags skyld. Udluftning er der godt af, teltet af udstyret med en stor luftindgang i toppen, så I altid har god luftkvalitet der inde. 

Dette telt er ligesom Portal teltet. Et oplagt mål til dig, der gerne vil sove sammen med nogle, eller vil have et stort telt for dig selv. Derfor er teltet økonomisk overkommeligt, hvis I er flere om at financiere dette telt.

Vigtigt at vide når du vælger telt til festival

Der er nogle vigtige kriterier der er gode at overholde når det er du vælger telt til festival, så du ikke bliver irriteret på dig selv over at du ikke fik valgt rigtigt. 

1. Der skal være plads nok. Hvis du tager afsted med et telt, der er for småt, bliver det ikke en særlig sjov uge. Du skal kunne have en god nats søvn og samtidig er det også en god idé, at have plads til dine ting så de ikke bliver stjålet eller gennemblødte grundet pladsmangel i teltet. 

2. Teltet skal kunne holde til regn. En af de værste ting, der kan ske imens du er afsted på festival er, at det bliver dårligt vejr.  Jeg har selv prøvet før, at forgæves søge læ i mit telt, hvori jeg fandt ud af, at mit telt ikke var vandafvisende. Alle mine ting var blevet våde, og det er møgærgeligt når det sker. Så derfor er det vigtigt, at vandet bliver ude af dit telt, hvis det nu skulle begynde at regne.

3. Billigt telt. Prisen på teltet skal ikke være så høj, at du vil blive ærgelig, når du bliver nødt til at smide det ud, efter at folk har brækket sig , malet og klippet i det. En festival går vildt for sig, og der vil næsten med sikkerhed ske noget med dit telt. Derfor brug ikke for mange penge på dit telt, da det nok ikke vil være det samme telt når festivalen er ovre.

4. Find et telt der er hurtigt at slå op. Du kender det måske ikke endnu, men noget af det værste er, at du skal blive tilbage for at slå dit telt op, mens dine venner allerede har spredt sig ud over festivalspladsen, og er allerede i godt gang med at feste igennem. 

Hvis du overholder disse kriterier lover jeg at du ikke går helt galt i byen.

Hvis det er første gang du tager på festival, eller du ikke er sikker på hvad du skal tage med, så tjek vores festivalpakkeliste ud, så du er sikker på at få det mest essentielle med på festivallen. Se pakkelisten her

Du ønskes en god festival!

 
 
 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen